Vi samarbetar med World Childhood Foundation

CHILDHOOD BERÄTTAR

Alla barn har rätt till sin barndom, till trygghet, glädje, lekfullhet och nyfikenhet på livet. Alla har rätt att få växa upp och utvecklas både socialt och intellektuellt.

På World Childhood Foundation arbetar vi för att förhindra att barn utsätts för övergrepp eller exploatering. Därför stödjer vi cirka 100 projekt runt om i världen som arbetar med barn som blivit utsatta eller riskerar att utsättas för övergrepp, barn i samhällets vård, gatubarn och familjer i riskzonen.

Vi har kontor i Sverige, Brasilien, Tyskland och USA men har ingen egen personal i fält. Istället stödjer vi projekt som lokala organisationer genomför eftersom dessa organisationer finns kvar på lång sikt och oftast har bäst förståelse för de problem som finns i regionen. Det finns många mindre organisationer som brinner för det de arbetar med men som saknar resurser. Då kan Childhoods stöd vara viktigt. Just nu stödjer vi projekt i Brasilien, Estland, Kambodja, Kina, Lettland, Litauen, Moldavien, Nepal, Polen, Ryssland, Sverige, Sydafrika, Thailand, Tyskland, Ukraina, USA, Vitryssland.

Childhoods arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter och är religiöst och politiskt oberoende. Vårt mål är att inget barn ska hamna i våldsamma och riskfyllda miljöer utan att alla ska få en trygg och kärleksfull barndom. Läs mer om Childhood.

Vi samarbetar med Childhood

Polarn O. Pyret har sedan 2014 samarbetat med World Childhood Foundation som arbetar för att ge barn en trygg och kärleksfull barndom. Att låta barn vara barn helt enkelt. Något även vi på Polarn O. Pyret brinner lite extra för.

Fina armband
Från och med hösten 2015 säljer vi Childhoods fina armband i alla våra butiker och i e-butiken. Finns i såväl barn- som vuxenstorlek och kostar 100 kr/st. Armbanden kommer i söta askar. Hela överskottet går till Childhoods verksamhet och deras arbete för att barn ska få en trygg och kärleksfull barndom.

Köp ett vuxenarmband | Köp ett barnarmband

Childhood armband - Polarn O. Pyret

Vår klassiska hare Poppy 
Även vår klassiska hare Poppy  säljs till förmån för det arbete som Childhood gör runt om i världen. För varje såld Poppy går 25 kr oavkortat till Childhoods arbete . Var med och bidra du också. Köp en Poppy och ge bort till någon du bryr dig om. Poppy är just nu slut i webblager men besök gärna någon av våra butiker.

Poppy

 

Påsar

Våra påsar kostar 1-3 kr och för varje såld påse ger vi ett bidrag till Childhoods arbete. Om du ändå behöver en påse så tar vi betalt för den och ger ett bidrag till Childhoods arbete för att alla barn ska få en trygg och kärleksfull barndom. På så vis kan vi göra något positivt av det faktum att man ibland faktiskt behöver en påse.