Huvudsaken är...

Huvudsaken är…

… att hitta rätt hatt. Barn som är varma och rör sig mycket behöver inte lika mycket på huvudet som barn som är kalla eller gärna sitter stilla och leker. Var uppmärksam på hur ditt barn leker och känn efter om nacken är varm eller kall, det ger en indikation på kroppens temperatur.


Höst och vinter

En tunnare mössa, eller balaclava som även täcker delar av ansiktet, med en vindtät mössa utanpå är bra. Då kan man ta av den vindtäta mössan om man vill ventilera utan att direkt exponera huvudet för kylan.

Om det är kallt kan man även använda en fuskpolo, en slags halsduk som man trär över barnets huvud och skyddar hakan, halsen och en bit ner på bröstet.

Vid regn är det perfekt med en sydväst, en vattentät regnmössa med brätte som skyddar både nacken och ansiktet. Bra att ha året runt.

Vår och sommar

På våren och sommaren är det bra att skydda barnens huvud med en keps, en scarf eller en solhatt. Generellt sett ger en solhatt med brätte bäst skydd eftersom den skyddar både ansikte och nacke mot sol.

Spädbarn

Spädbarn behöver ha mössa året runt för att skyddas mot kyla och solljus utomhus. Välj en tunn bomullsmössa på sommaren och en varmare, vindtät mössa på vintern.


Här hittar du alla mössor.

Undrar du över fler plagg och storlekar? Klicka här för att komma till vår storleksguide.