Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Barnsäkerhet

För oss är säkra funktioner lika viktigt som klädernas material och vi har nolltolerans mot produktåterkallningar av barnsäkerhetsskäl. Därför fokuserar vi på tekniska lösningar som minimerar eventuella risker och som är speciellt designade för barn.

Du kan vara helt lugn med att vi alltid gör en riskbedömning av våra plagg för att se att de möter våra krav gällande barnsäkerhet, som ofta är högre ställda än vad lagen kräver. Här hittar du några exempel på de funktioner våra kläder har för ökad barnsäkerhet:

 

Kepsar utan metallspänne

Våra kepsar har aldrig metallspänne bak eftersom sådana ofta har vassa kanter som kan skava mot barnets mjuka hud.

 

Dragsko på insidan

Våra jackor dras åt på insidan – dragskon är alltså placerad in mot kroppen, för att minska risken för att snodden fastnar i något. 

Halskragar i stället för halsdukar
För säkerhets skull har vi valt att alltid bara göra halskragar som slutet tätt kring halsen, i stället för långa halsdukar som lätt kan fastna någonstans.


Reflexer i alla vinklar

Våra ytterplagg har alltid reflexer med 360 graders synlighet, för att barnen ska synas ordentligt i mörker.


Avtagbara huvor
Vi har alltid avtagbara huvor på jackor och hoodies till barn från stl 80, för att minska risken att plaggen fastnar i något


Luvor som andas 
Luvan och framsidan på plagg för de minsta barnen är inte vindtäta, eftersom små barn kan ha svårt att andas genom sådana om de hamnar över ansiktet.