Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kemikalierestriktioner

All klädtillverkning kräver att kemikalier används i viss utsträckning, t.ex. krävs det kemikalier för att färga in tyget och för att trycka ett print. Vi arbetar sedan många år tillbaka med en lista med gedigna kemikalierestriktioner vi kvalitetssäkrar alltid våra produkter ur ett miljö- och hälsoperspektiv.

Vårt mål är att arbeta proaktivt med kemikaliefrågorna, vilket gör att vi i många fall går steget längre än vad lagstiftningen kräver. Vi impregnerar t.ex. våra ytterplagg med BIONIC-FINISH® ECO, en PFAS-fri teknik som imiterar vattenavvisning i naturen. Och genom att välja våra GOTS-certifierade plagg är du garanterad att marknadens allra bästa kemikalier har använts. 

 

Kemikaliekraven kontrolleras genom stickprovskontroller av kemikalietester utförda av tredjepartslaboratorier, och sker både under produktion och på plagg som är hämtade direkt från butik.  

 

Forskningen inom kemikalieområdet går ständigt framåt. Därför är vi medlemmar i Kemikaliegruppen som drivs av Swerea IVF som har över 100 medlemmar. Syftet med gruppen är att sprida uppdaterad information om kemikalie- och miljörelaterade frågor, samt att vara ett stöd och ge verktyg för arbetet med kemikaliefrågor. Vi har deltagit i forumet sedan 2006. 

 

Här hittar du vår Kemikaliestopplista som alla våra leverantörer är skyldiga att följa. Listan uppdateras varje år med nya lagkrav.