Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Våra hållbarhetsmärkningar

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en världsledande standard och certifiering av textilier i naturmaterial. För att en produkt ska bli certifierad och märkas med GOTS-symbolen krävs det att den är tillverkad av ekologiskt odlad bomull och att den sedan, genom hela tillverkningskedjan, hanterats av fabriker som är certifierade enligt GOTS av en oberoende part. 

Att bomullen är ekologisk betyder att det inte använts några syntetiska bekämpnings- eller gödningsmedel vid odlingen. Det är bättre för miljön och för de som arbetar med bomullsodlingen. Utöver ekologisk bomull, ställer GOTS-standarden bland annat krav på kemikalieanvändning, vattenrening, och spårbarhet. Certifieringen innefattar också strikta kontroller av löner och arbetsvillkor för alla inblandade i hela produktionskedjan, från odling till färdigt plagg. 

Du hittar GOTS-symbolen på plaggets tvättrådsetikett.


GOTS Made With Organic cotton

För att en produkt ska bli certifierad och märkas med GOTS Made With Organic cotton, krävs att minst 70% av fiberinnehållet är ekologiskt. Det är alltså något lägre än för GOTS Organic, där andelen ekologiskt fiberinnehåll måste vara minst 95 %, men i övrigt gäller samma regler för hela produktionskedjan.
 

Ekologisk bomull

Bomull odlad utan att använda syntetiska bekämpnings- eller gödningsmedel. Denna odlingsprocess är bättre både för miljön och för människorna som arbetar på odlingarna.
 

Återvunnen polyester och polyamid

Polyester och polyamid kommer från icke förnyelsebara källor. Att använda återvunnen polyester och polyamid minskar användningen av nya fibrer från dessa källor och bevarar jordens resurser. 
 

Responsible Wool Standard (RWS)

Responsible Wool Standard (RWS) är den ledande standarden för att säkerställa fårens välbefinnande samt naturen de betar på. Certifieringen gör det också möjligt att spåra ullen genom hela produktionskedjan, från gård till butik. 

 

Reclaimed fabric

Plagg tillverkade av överblivet restmaterial från tidigare säsonger. Genom att skapa plagg av befintligt material bidrar vi till att minska avfall och sparar samtidigt på jordens pressade resurser. Det är helt enkelt ett resurseffektivt och mer hållbart sätt att skapa kläder, utan att behöva tumma på våra höga kvalitetskrav.
 

LENZING™ ECOVERO™ Viskos

LENZING™ ECOVERO™ viskosfiber är tillverkad av trämassa från hållbar skog, där produktionen har mindre påverkan på miljön. Fibern är certifierad med EU Ecolabel, EU:s officiella miljömärkning, som tilldelas produkter med en signifikant lägre påverkan på vår miljö, under livscykeln.

 

Produktionen av LENZING™ ECOVERO™ viskosfibrer genererar upp till 50 % mindre utsläpp och lägre vattenförbrukning än vid framställning av konventionell viskos.

 

LENZING™ och ECOVERO™ är varumärken som tillhör Lenzing AG.
 

TENCEL™ Lyocell 

TENCEL™ Lyocell fibrer är tillverkade av trämassa från hållbar skog, och den färdiga fibern är fullt biologiskt nedbrytbar. Framställningen av TENCEL™ Lyocell sker i en sluten process där 99% av vattnet och de ämnen som krävs vid tillverkningen återanvänds, vilket i sin tur resulterar i en mer resurseffektiv tillverkning med låg miljöpåverkan. TENCEL™ är ett varumärke som tillhör Lenzing AG.