Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ge kläderna ett långt liv

Ett plagg som får ett långt liv minskar behovet att köpa fler kläder över tid. Det betyder mindre koldioxidutsläpp, avfall och resursanvändning. Därför är det vårt ansvar att göra plagg av bästa kvalitet, som håller länge och kan bäras av flera barn.

Forskningsstudier visar att om man ökar den praktiska livslängden på ett plagg med faktor 3, minskar klimatavtrycket med 65% och användningen av färskvatten med 66%. För vuxenkläder mäts den praktiska livslängden i antalet användningar, medan livslängden för barnkläder istället mäts med antal användare  eftersom barn växer ur sina kläder. I dag ärvs 63 % av våra ytterplagg av minst tre barn och vårt långsiktiga mål är att andelen ska öka till 60%.  

Ska tåla alla lekar och väder

Vårt viktigaste uppdrag är därför att erbjuda produkter med hög kvalitet och lång livslängd, där varje produkt tas fram för sitt specifika användningsområde. Det innebär t.ex. att plagg ska tåla tuffa lekar både inomhus och utomhus, hålla passform och utseende även efter många tvättar, stå emot kyla, vind, väta och solens starka strålar. Det innebär också att plagg ska ha en bra passform, vara lätta att röra sig i, vara mjuka mot huden och alltid vara säkra att använda.

 

Skänker till Human Bridge

För att säkerställa att våra krav uppfylls testar vi plaggen på oberoende laboratorier och vi kontrollerar både kvalitet och produktsäkerhet. Vår målsättning är att våra reklamationer ska ligga under 0,1% av antal sålda plagg och att vi aldrig ska behöva återkalla några produkter för att de inte skulle vara säkra att använda. 

 

De reklamationer vi får in, skänker vi till Human Bridge. De skänker i sin tur vidare dessa kläder till behövande barn. 2020/2021 skänkte vi 1083 kg kläder som lever vidare hos nästa barn.

 

Du kan hjälpa till!

Det finns också mycket som du kan göra för att förlänga livslängden på ett plagg. Hur du tvättar det, att du lagar det (om det behövs) och låter det få en ny ägare när barnet till slut vuxit ur plagget är de tre bästa sätten. Och vi vill stötta och hjälpa dig med det, för då gör vi en hållbar gärning tillsammans. 

 

Tvätta hållbart

Det finns många saker du kan göra när du tvättar för att bevara plagget och vara mer skonsam mot miljön.

PO.P Repairs

Vi lagar dina PO.P-ytterplagg åt dig till självkostnadspris, oavsett hur gamla de är.

Lagningsguide

Här har vi samlat våra tips på hur du enkelt kan laga ett plagg som gått sönder!

PO.P Second Hand

Sälj vidare dina kläder med PO.P Second Hand.

Ärva, sälja, hyra och återvinna

Ge dina barns urvuxna plagg nytt liv! Vårt mål är tre barn i varje plagg, minst.