Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

10 roliga inomhusaktiviteter för barn

Börjar du få slut på idéer för att roa ditt barn med när ni tillbringar dagarna hemma? Här är tio tips på roliga aktiviteter som hela familjen kan göra tillsammans inomhus!

1. Plantera växter
Våren är en perfekt tid för att så olika växter och blommor! Låt barnen välja vad de vill plantera. Plocka fram jord och krukor och odla tillsammans, låt sedan barnen vattna och följa hur det växer under de kommande veckorna.  

2. Bygg en hinderbana

Ställ tomma kartonger som en slalombana, låt en borstkvast ligga på två staplar av böcker för att skapa ett hinder och ställ fram några stolar med en filt över sig som barnen kan krypa under. Bara fantasin sätter gränserna när ni bygger en inomhushinderbana av det som finns hemma!

3. Spela brädspel och lägg pussel

Ta fram några klassiska brädspel eller pussel och ha en riktigt mysig spelstund hela familjen tillsammans.

4. Picknick på vardagsrumsgolvet

Bred ut en filt och några kuddar på golvet hemma i vardagsrummet och duka upp godsaker som ni kan njuta av. Ett tips är att låta barnen önska vad ni ska äta – och kanske även låta dem vara med och fixa maten!

 

5. Skriv brev till far- eller morföräldrar
Kan ni inte träffa mormor och morfar eller farmor och farfar just nu? Ta fram papper och färgpennor och låt barnen rita ett fint kort med en hälsning på och skicka det med posten.

 

6. Bygg en mysig koja
Att bygga en koja går lika bra att göra inne som ute! Släng en filt eller ett lakan över köksbordet eller några stolar och inred med mjuka filtar och kuddar för att göra det extra mysigt. Varför inte passa på att avnjuta en god kaka där inne också, som är vårt nästa tips!

 

7. Baka en god kaka
Plocka fram några recept, låt barnen välja vad de vill baka och gör det sedan tillsammans.

 

8. Lek frisör
Leta fram alla hårsmycken som annars ligger i byrålådorna och låt mamma eller pappa vara kund hos barnens frisörsalong för att få en snygg styling. Tips, göm saxen så du inte får en helt ny frisyr! 

 

9. Bada
Bada och låt barnen plaska och leka ordentligt för att sedan avsluta med lite mys i en varm och skön badrock. Tips: Plocka fram en bra bok för att varva ner!

 

10. Gör egen lera
Överraska barnen med hemmagjord lera, som de sedan kan göra roliga figurer med! Ingredienserna som behövs finns ofta redan hemma i skafferiet.

När ni prövat på alla aktiviteter kan det vara skönt att mysa i soffan. Matcha hela familjen i våra klassiska rand eller varför inte en färgglad pyjamas?