Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Bebiskläder

Bebiskläder

Här hittar du allt du behöver veta om bebiskläder. Vi har samlat tips om vad du behöver köpa till bebisen, vilken storlek passar bra och hur du skulle klä bebisen från vinter till vår. Vi guidar dig igenom allt!

Bebiskläder storlekar

Vad ska jag köpa för storlek innan bebisen är född?

Detta kan vi inte svara säkert på, men vi rekommenderar att ha några plagg i storlek 50, något i storlek 44 och något i storlek 56. Behåll prislappen och be någon lämna tillbaka om någon storlek är för liten när bebisen kommit (öppet köp i 2 veckor). Och om något är för stort så kommer det tillslut passa.
Här kan du se en lista på vilka plagg som behövs den första tiden!

 

Vilken storlek på skorna?
När barnet börjar gå så är det dags för de första skorna. Välj lätta och platta skor med slät sula så att skorna inte fastnar så lätt mot marken, annars kan barnet lätt trilla.Välj gärna högre skaft så skorna sitter stadigare och ger bättre balans. Skorna bör också ha god andningsförmåga då små barn svettas mycket. 
Här hittar du alla skor  0-1 år. 

 

Vilken storlek på tossorna?

Vi brukar rekommendera att ta den minsta storleken till den första tiden. Tossorna är däremot för små om bebisens tår pressas mot tossornas framdel. Om de lätt halkar av i vagnen kan våra vanthållare hålla dem på plats!
Här hittar du tossor till bebisen.

 

Vilken storlek på strumporna?

Strumporna ska sitta uppe, hälen ska sitta på plats och tyget ska inte strama åt foten. Strumpor behöver knappt tvättas den första tiden så två par i storlek 10-12 och två i storlek 13-15 är en bra start om du handlar innan bebisen är född. Våra mjuka, ribbade strumpor till de minsta sitter kvar på foten och är väldigt populära!
Här hittar du strumpor till bebisen.

 

Om våra bodies

Förlängningsbar body

För dig som vill att bodyn ska räcka lite längre har vi flera varianter med förlängningsbar gren (det vill säga dubbla rader med tryckknappar) och muddar som kan vikas ner. På så vis passar plagget även när ditt barn växer en storlek.
Här hittar du alla våra förlängningsbara bodies.

 

Anpassade benöppningar

Benöppningarna på våra bodies är sydda för att följa kroppens naturliga form och sluta tätt kring benen. På så vis skaver inte plagget mot låren och barnet kan röra sig obehindrat. Dessutom är våra bodies blöjanpassade och har alltså extra utrymme för blöjan.

 

Bebiskläder på vintern

När bebisar är alldeles nyfödda tror man lätt att de behöver massor av kläder för att inte frysa, men försök att inte klä din bebis för varmt. Känn bak i nacken på bebisen för att avgöra temperaturen. Är nacken svettig är det dags att ta av något plagg. Är den istället kall så är det dags för fler kläder. Händer och fötter är ofta lite kallare än resten av kroppen, men ska såklart inte vara för kalla.

 

Det här föreslår vi för en vanlig vinterdag:

1:a lagret – kläderna närmast kroppen som håller kroppen torr. En body och tights/långkalsonger av varm ull, som absorberar och släpper ut fukt.

2:a lagret – kläderna som håller kroppen varm. Byxor och tröja eller en sparkdräkt i fleece eller ull.

3:e lagret – kläderna som skyddar mot väder och vind. En varm vinteroverall i vindtätt material, som skyddar barnet mot både vind och fukt.

Mössa – En hjälmmössa i ull räcker om bebisen har en tjock overall som sluter om huvudet eller ligger i åkpåse.

Vantar – Om händerna redan skyddas av overallens nedvikbara ärmar eller ligger i åkpåse så behövs inte vantar. Men här får du känna efter, är det riktigt kallt kan vantar ändå behövas.

Tossor/strumpor – Ett par ullstrumpor, fleecetofflor eller tossor i yttermaterial.

 

Läs mer i vår guide “Så klär du din bebis på vintern”.

Hur mycket bebiskläder behöver man på BB?


Vad som behövs i BB-väskan är en vanlig fråga hos förstagångsföräldern. Här har vi samlat några av våra bästa tips som gör dig förberedd på det mesta.

 

Till bebisen:

2-3 omlottbodies

2 par byxor

1-2 par strumpor

1 par vantar utan tumme

1 mössa (oavsett årstid!)

1 filt

Tvätt-/våtservetter

Babyskydd för hemresa i bil

Ett par blöjor för hemfärden

 

Övrigt som kan uppskattas:

Gosedjur

Napp

 

Här kan du läsa mer om vad du kan packa i BB-väskan.