Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ebba Kleberg von Sydow: SÅ FIXAR DU BARNENS SOMMARGARDEROB

Trebarnsmamman Ebba Kleberg von Sydow har stenkoll på vad som behövs i sommargarderoben! Här delar hon med sig av sina bästa tips, samt avslöjar huruvida hon lyckas få hela familjen att matcha badkläderna på stranden eller inte.

Det är ingen hemlighet att Ebba Kleberg von Sydow älskar mode. Kläder har varit en stor del av hennes liv ända sedan barnsben – ett intresse som tycks ha smittat av sig på hennes egna barn.

– Jag gillade knasiga hattar, färgglada skor, blommigt, randigt och rutigt – att klä ut mig och leka med kläder! Utklädningslådan var min bästa lek, mina syskon och jag hade ”shower" hemma i köket, av varierande kvalitet. Nu har jag en välfylld utklädningslåda åt mina egna barn, som de roligt nog älskar!


Kläder som håller för att ärvas
När det kommer till barnens kläder är Ebba noggrann med vad hon väljer att hänga in i deras garderober.
– Det ska vara bekvämt, lekfullt och praktiskt! Mina barn vill ha mjuka, sköna kläder som inte hindrar dem i leken och vardagen. Sedan tycker jag, förstås, som modeintresserad mamma, att det är väldigt roligt med barnens kläder, att de håller för att ärvas av tre barn, och samtidigt ser fina ut – den vinnande kombinationen hittar jag hos Polarn O. Pyret. Samtidigt, barn som är glada, bekväma och nöjda i sina kläder är alltid söta barn!

 

Vem bestämmer barnens outfits för dagen – de själva eller du?
­–
Haha, jag lägger ändå ganska ofta fram kläder. Det är ju så kul!
Det händer dock att barnen väljer plagg på egen hand, något som Ebba uppmuntrar.
– Det gäller att ha en strategi för barnens garderob, precis som för sin egen. Att tänka kvalitet och att allt ska funka bra ihop, så att de enkelt kan välja själva. Om sexåringen ändå kommer till frukostbordet på morgonen, lycklig och stolt över att ha klätt på sig själv – med tröjan bakochfram, udda strumpor och urvuxna byxor, så får han förstås ha det. Okej, möjligen försöker jag vända tröjan rätt…

Klassiska sommarkläder
I år blir det klassiska basplagg i blått, vitt, mycket randigt och lite prickigt i Ebbas barns sommargarderober.
– Bra badkläder, hattar och bra solskydd, eftersom det blir långa eftermiddagar på stranden i Skåne. Det är ju gulligt när alla tre har likadant, så jag kör gärna långärmade, tunna randiga tröjor till alla tre. Fint, skönt och praktiskt!


Vi har fotat dig och barnen i våra matchande badplagg – bär ni alla matchande kläder även när ingen ser?  
– Det gör vi absolut! Jag kämpar dock fortfarande för att få på min make Johan de randiga badbyxorna, tycker de är superfina. Men han är den enda i familjen som inte till 100 % lyder mina önskemål – och någonstans kanske jag också älskar honom för det, haha.

 

Vilka är dina favoriter i vår- och sommarkollektion?
– Hängselshortsen i jeans, eller som vår hästälskande lille Ernst kallar dem, ”hästbyxor”. De är oömma, söta och passar till allt. Lika fina med vit t-shirt som liten skjorta under. Jeansjackorna är en annan favorit, liksom den randiga sarongen som är tunn, skön och perfekt att ha med till stranden. Sedan gillar jag verkligen UV-kläderna för barn, eftersom de inte bara är snygga utan också genomtänkta i designen. 


Var hittar man dig i sommar?
– Vi flyttar ner till Skåne där vi tillbringar hela långa sommaren. Ibland får jag akut Västkust-längtan efter salta bad och ”min” familj på Marstrand, då packar jag in barnen och kör upp och hälsar på. 


Till sist: Vilket är ditt bästa sommarminne?
– De evighetslånga sommarloven på Marstrand, när mina syskon och jag bodde hemma hos farmor och farfar. Och de många små stunderna jag minns från det. Som att sitta invirad i en randig handduk på en solvarm klippa, på en ö strax utanför Marstrand, efter ett salt bad, och äta mammas goda ostsmörgåsar. Mer behövs ju inte. Jag tänker ofta på det med mina egna barn, att just en stund i solen, eller i mitt knä, med en ostsmörgås, räcker gott och väl.

OM EBBA
Namn: Ebba Kleberg von Sydow.
Ålder: 38 år.
Bor: I Stockholm.
Familj: Maken Johan Kleberg och barnen Marianne, Klas och Ernst.
Gör: Är journalist, programledare och författare, samt driver podcasten ”Säker stil” tillsammans med Emilia de Poret.

EBBAS 3 BÄSTA TIPS
1. Långärmade, tunna tröjor och solhattar som skyddar mot solen. Solkräm i all ära, men kläderna är ändå ett jätteviktigt extra skydd. 

2. Satsa på klassiska färger, som randigt, blått, jeans och vitt. Bästa sommarstilen! Perfekt också så att syskon och kompisars barn kan ärva vidare.

3. Se till att allt går att matcha ihop, i största möjliga mån. Det gör sommargarderoben så mycket enklare och sparar tid – och det gäller både barnen och dig själv!