Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Influencern Emma Sundh: "Därför älskar jag ullkläder!"

Välkommen till Emma Sundhs lantställe på Gotland! Bland bräkande får och mysig ull får hon oss att aldrig vilja använda något annat än ull på våra barn.

Varför ska man välja plagg i ull tycker du?

– Det finns hemskt många fördelar. Dels är det ett naturmaterial vilket innebär att materialet inte är konstgjort eller innehåller plast som är dåligt för naturen. Ull är dessutom tidlöst och har ett högt andrahandsvärde.

 

Ull har ju en massa fördelar rent funktionsmässigt också, vilka hyllar du högst?

– Ullen andas, kliar inte och blir som en andra hud. Det blir liksom inte instängt och svettigt. Vi använder alltid ull närmast kroppen när det är kallt och jobbar med mycket lager, sett efter temperatur utomhus. Då kan man mixa och variera långt in på säsongen.

 

    ”Jag tycker att barn ska få vara barn och jag gillar att mixa"

 

Du är en mästare på att få till din alldeles egna Sundh-stil när det gäller dina barns kläder. Hur tänker du kring den? Ditt bästa stiltips för att få till den rätta looken?

– Haha, ja, jag märker att det ofta blir en typ av färger och plagg. Jag tycker att barn ska få vara barn och jag gillar att mixa med vintagefynd för en könsneutral styling. Att klä barnen könsneutralt handlar även om hållbarhet för mig. Det blir tidlöst och plaggen går lättare i arv. Det ska vara lätt att röra sig i plaggen, klättra, springa och enkelt att kombinera med andra plagg. Det blir mycket lejongult, blått, rostrött, grått och rosa i garderoben.

 

Hållbarhet är en fråga som du brinner lite extra för. Hur får man in ett mer hållbart tänk när det gäller kläder?

– Ja, vi måste ta hand om vår jord, för det är den enda vi har (och vi har inte direkt någon annanstans att ta vägen). Köp kvalitet, för det håller längre och har ett högre andrahandsvärde. Och ta hand om kläderna. Vädra i stället för att tvätta, och laga små hål om barnet råkat fastna i någon grej eller liknande. Det är sååå enkelt, men gör så mycket. Köp bra material och inte mängder av plagg, utan köp några få RIKTIGT bra. Handla med måtta helt enkelt. Och låt plaggen gå i arv och sälj vidare när du är klar med plaggen. Ni har ju en egen köp-och-sälj-del på er sajt, ett sant föredöme tycker jag!

 

I vår nya ullkollektion gömmer sig en del nya pärlor. Vilka blev era favoriter?

– De går ju helst i underställ hela dagen, det har de från sin far. Som en bättre pyjamas liksom. Men polokragarna var en hit. Jag förstår dem, för jag är själv en halsduksfantast och kan aldrig känna mig riktigt varm om jag inte har en halsduk.

 

I samarbete med tidningen mama. 

OM EMMA SUNDH

 

ÅLDER: 35 år.

FAMILJ: Maken John, och pseudotvillingarna Majken, 3,5 år, och Bodil, 2 år.

BOR: I Stockholm och på landstället på Gotland.

GÖR: Är influencer, vintagebloggare, stylist och illustratör.