Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Vårt hållbarhetsarbete

Vårt hållbarhetsarbete

Vi har alltid, och vi kommer alltid, utgå ifrån barnens bästa. Därför har vi sedan starten 1976 strävat efter att göra kläder av högsta kvalitet. Där plaggets slittålighet, funktioner och passform varar. Så att du som konsument inte behöver köpa fler nya plagg än nödvändigt, vilket spar jordens redan pressade resurser. Vår ambition är också alltid att producera våra kläder på ett så hållbart sätt som möjligt, som fortfarande klarar våra kvalitetskrav.

MILSTOLPAR I VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

 

MÅL FÖR 2020

Till våren 2020 ska 100 % av all vår bomull vara ekologisk.

Till våren 2020 ska minst hälften av våra bomullsplagg vara GOTS-certifierade.

Till våren 2020 ska 100 % av våra bomullsplagg upp till storlek 80 vara GOTS-certifierade.*

 

Att vara attraktiva på second hand-marknaden ser vi som ett bevis på att kläderna håller. Vår ambition är därför att vara det mest sökta varumärket på ledande second hand-sajter på de marknader där vi finns. Vi är sedan 2009 det mest sökta varumärket inom vår kategori på svenska Blocket***.

 

Vår senaste kundundersökning visar att 55 % av våra kunder låter våra ytterplagg ärvas av tre barn minst, och när det gäller våra plagg för nyfödda är den siffran 51 %. I framtiden hoppas vi att fler plagg får göra denna resa.

 

* gäller ej ytteraccessoarer och strumpor

** gäller ej ytterkläder eller accessoarer

***källa: Blocket

 

Vi är stolta...

över vårt hållbarhetsarbete, men vi är långt ifrån nöjda. Vi höjer hela tiden vår ambitionsnivå i takt med att utvecklingen går framåt och nya möjligheter uppstår, och vi tar steg för steg i rätt riktning. Vi har satt upp tuffa mål för framtiden, här är några exempel på mål vi strävar efter att uppnå till år 2020.