Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så föddes vårt Musse-märke

Många känner igen vårt Musse Pigg-märke från populära PO.P-kläder från 70-talet. Nu gör märket äntligen comeback i en ny Disney kollektion, och vi gör ett djupdyk ner i historien om hur den älskade Disneyfiguren hamnade på våra plagg!

När Polarn O. Pyret grundades 1976 föddes en idé om att använda Musse Pigg som märke på alla kläder, en schyst karaktär för schysta plagg, som gick hem hos både barn och föräldrar. Men vem som helst får inte använda Disneys figurer. Efter handskrivna brev (på den tiden fanns inte så många alternativ) till Walt Disney, kunde ett märke med den älskade musen tas fram.

Så här kunde våra plagg se ut på 70-talet, när vårt Musse-märke lanserades! 

Stor succé
Kollektionen blev en stor succé och många minns nostalgiskt våra älskade ”Musse-kläder” från barndomen, klassiker som har fått leva vidare i generationer. Faktum är att kläderna blev så populära att vi till slut fick en egen tecknare godkänd av Disney för att teckna Musse åt oss, på allt från kläder till tvättråd och reklam.


Musse, en schyst karaktär för schysta plagg


Ny limiterad kollektion

I vår nya limiterade kollektion får vi äntligen ett kärt återseende med Musse Pigg, tillsammans med flera andra klassiska Disney-karaktärer som också var aktuella när vi lanserade märket. Precis som när vi grundades är plaggen tillverkade i mjuka material som tål att älskas, tvättas och ärvas vidare till nästa barn.

Ett kärt återseende med Musse Pigg

När vårt populära Musse Pigg-märke nu gör ett kärt återbesök hos oss är det tillsammans med flera av Musse Piggs vänner, som vi lärt oss älska lite extra.

Se hela kollektionen här!

Se hela kollektionen här: