Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Guide

Så klär du din bebis på hösten

Taggarbebis, tips, höst

Läs artikel

Man vet aldrig vilket väder hösten kommer med. Därför kan det kännas svårt att planera vilka kläder man ska skaffa till de allra minsta, som dessutom inte berättar om de är för kalla eller varma. Vi brukar tipsa om att känna bak i nacken på bebisen för att avgöra temperaturen. Är nacken svettig är det dags att ta av något plagg. Är den istället kall så är det dags för fler kläder. Händer och fötter är ofta lite kallare än resten av kroppen, men ska såklart inte vara för kalla. Här har vi satt ihop en generell rekommendation, sedan får du avgöra vad som passar just din bebis bäst.

Det här föreslår vi för en vanlig höstdag:

1:a lagret:

Ett tvådelat set eller en overall av mjukt material, vi rekommenderar bomull under mildare väder och ull under kallare.

2:a lagret:

Ett till värmande lager om det är kallt, vi rekommenderar fleece (inte vindfleece) eller ull.

3:e lagret:

En vindfleeceoverall med nedvikbara ärm- och benslut.

Mössa:

En hjälmmössa som täcker öronen, gärna en vindtät variant.

Bra att ha till hands

Att ta med en extra filt eller två är ett snabbt och enkelt sätt att lägga på lite mer värme om det skulle behövas. En extra hjälmmössa är tryggt att ha med om mössan skulle råka komma bort. Och har din bebis plötsligt haft en tillväxtfas så kanske de nedvikbara ärm- och bensluten inte går att vika ned längre. Då kommer du vara glad om du har ett par tossor och små vantar till hands!

Tänk på!

Luftfuktighet och vind kan göra att det känns kallare än vad termometern visar. Och vissa barn är varmare än andra. Därför behöver du testa dig fram till den klädsel som passar just ditt barn bäst.