Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lär dig din bebis hemliga språk

Visste du att när din nyfödda bebis gör ljudet ”neh” betyder det att den är hungrig? Enligt föräldraexperten Priscilla Dunstan finns det nämligen ett hemligt bebisspråk. Vill du förstå vad din bebis säger? Vi har samlat alla bebisens tecken som du behöver ha koll på.

Bebisar pratar med varandra

Bebisar upp till tre månader gamla gör identiska ljud med varandra. Det upptäckte Priscilla Dunstan när hon började hitta mönster i ljud som hennes son och andra bebisar gjorde. Hon insåg dessutom att ljuden betyder samma sak, oavsett var i världen bebisen bor.

Hur förstår jag vad min skrikande bebis försöker säga?

Vi vet att det inte alltid är lätt att förstå vad en nyfödd bebis vill när den skriker. Hemligheten är att lyssna på de ljud som din bebis gör innan den börjar skrika, genom två enkla steg. Priscilla Dunstan menar att hemligheten är att lyssna noga – och sedan snabbt agera!

 

De 5 vanligaste ljuden din bebis gör

Här är en lista på det hemliga språket.                    

  1. Neh: Jag är hungrig

  2. Owh: Jag är trött

  3. Heh: Något känns obekvämt

  4. Eairh: Ont i magen!

  5. Eh: Jag behöver rapa!

Se videon här för att lära dig mer om det hemliga bebisspråket.
 

Bebisens första plagg

Är du osäker på vilka bebiskläder du behöver den första tiden? Läs vår guide här.

Plagg som växer

Har du ett barn som växer så att det knakar? Bli inte stressad! Flera av våra plagg till de minsta har förlängningsbar gren och nedvikbara muddar. På så sätt kan samma plagg användas en längre tid. Det kallar vi design som håller! Se alla plagg här.

 

Graviditetsexperternas bästa tips

Vad mer kan du förvänta dig av er nya familjemedlem? Polarn O. Pyrets egna graviditetsexperter har alla svar. Läs mer här.