Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Baka Markiz Taintons saffransbollar med barnen

Dags att julbaka? Barn älskar att hjälpa till i köket; vispa, kavla, strössla – och slicka skålen, förstås! Markiz Taintons recept på saffransbollar toppade med vit choklad och krossad polkagris, är enklare än det låter. Till och med den yngsta sockerbagaren kan vara med!

 
Saffransbollar toppade med vit choklad och krossad polkagris

Ca 20 st

 

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 g saffran
2 msk mjölk
7 dl havregryn

 

Dekoration:

50 g vit choklad
+ krossade polkagrisar att rulla dem i


Gör så här:
1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
2. Blanda saffran med mjölken för att få ut färg och smak.
3. Blanda i havregryn, häll på saffransmjölken och blanda väl.
4. Rulla små bollar och dekorera med polkagriskross eller överbliven choklad.

 

Julbaka med barn – Markiz 3 bästa tips!

  • Förbered degen själv innan ni ska baka. Det är svårt att hålla räkningen när du ska måtta samtidigt som barnen pratar med dig.

  • Lägg förväntningarna på att ni ska ha mysigt i köket, inte på att ni ska kunna äta det som bakas. Med andra ord: det gör inget om ni misslyckas. Köp färdigt fika som backup.

  • Gör det enkelt: Köp färdig pepparkaksdeg, ge barnen en kavel och några formar – let’s go!