Om oss

Vår filosofi I Vårt ansvar  I Vår historia  I Karriär I Kvalitet

Vår filosofi -  Polarn O. PyretVÅR FILOSOFI

Ända sedan vi designade vår första randiga tröja har vi arbetat efter samma tanke: Barn behöver kläder som går att leka i. Kläder som låter barn vara barn.

För Polarn O. Pyret betyder det kläder som underlättar vardagen, men fungerar lika bra till kalas. Kläder som tål vilda lekar och håller att ärvas från storebror till lillasyster. Vi utgår alltid ifrån vad som är bäst för barnen. Det är både vår filosofi och ett sätt att arbeta, det genomsyrar hela Polarn O. Pyret och de beslut vi tar. När allt kommer omkring har vi de mest kräsna användarna bland våra kunder, nämligen de allra minsta. Våra babykläder är därför extra mjuka, smarta och tvättåliga. Testade genom åren av tusentals små produktutvecklare.


ECO OCH ANSVAR
Utgångspunkten i barnens bästa gör bland annat att miljöarbete och socialt ansvar är en naturlig del av vår vardag. Det som är bra för barn är också bra för vuxna. Vi vill göra kläder anpassade för barn och deras behov utan att äventyra framtida barns tillgång till en hållbar miljö.

Att göra vår produktion bättre för miljön är en självklar ambition, och varje år är vi glada över att kunna miljömärka fler av våra plagg. Vill du handla ekologiskt så håll utkik efter kläder märkta med ECO. Det garanterar att bomullen i plagget är 100 % ekologisk.

Polarn O. Pyret har inte egna fabriker utan använder sig av externa leverantörer. När vi väljer att anlita en leverantör för att tillverka våra kläder spelar olika frågor in som kvalitet, pris, logistik och hur de uppfyller våra krav på miljö och arbetsförhållanden. Vi tar ansvar för att vår tillverkning sker under acceptabla förhållanden för både människa och miljö. Läs mer om vårt sociala ansvar.

DETALJERNA SOM GÖR SKILLNAD
Vi vill göra världens bästa barnkläder, och då vi gjort barnkläder i över fyrtio år har vi haft gott om tid att lära oss vad som fungerar och inte. Därför är varje detalj i allt från t-shirts till skaljacka genomtänkt och testad. Varje plagg är designat med barnens bästa i fokus. Vi kompromissar inte med kvalitet, design eller funktion. Det är det som gör skillnaden. Sedan vem som ska ha vad, och i vilken färg, får du bestämma.

LAGRA UPP
När måste mitt barn ha mössa? Hur kallt väder klarar den här jackan? Håller de här byxorna för att åka iskana? Vi får många bra frågor i våra butiker. Det är kul, vi kan prata nästan hur länge som helst om väder och barnkläder. Men om vi bara får säga en enda sak så blir det den här: Lager. För att det är det överlägset bästa sättet att klä barn.

Det är egentligen så enkelt som att barn är olika varma, och gör olika saker. En del rör sig hela tiden, andra står still. Det kan vara svårt att hitta ett plagg som fungerar från regn till minusgrader. Med lager-på-lager är det enkelt att lägga till eller ta bort när vädret slår om. Dessutom har lagren i sig en isolerande funktion som förhindrar att kroppen blir kall. Vår grundidé är därför tre lager: underställ, mellanlager och ytterplagg. Läs mer om hur du klär ditt barn med lagerprincipen här.