Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Hållbarhetsmärkningar

100 % mer hållbara produkter

I dag har vi ett sortiment som till 100 % består av mer hållbara produkter*. Det var ett mål som var satt till 2025 – men vi nådde det redan 2023! Detta innebär att minst 70 % av varje enskilt PO.P-plagg består av en mer hållbar fiber. 

Hur åstadkom vi då det? Jo, genom att ringa in de material som är marknadsledande vad gäller minskad påverkan på människa, djur och natur. Material som samtidigt klarar av våra höga krav på kvalitet och livslängd. Utvecklingen av mer hållbara fibrer pågår ständigt, och vi jobbar hela tiden för att uppdatera våra material.   
  
* Gäller alla produkter inköpta från och med våren 2023.  

 

De här hållbara materialen finns i vårt sortiment idag:

Ekologisk bomull

Bomull är ett naturmaterial med många fantastiska egenskaper. Bomullsplagg är mjuka och sköna, och dessutom tål de både lek och många tvättar. Odlingen av bomull kräver dock mycket vatten och bekämpningsmedel, och vi har därför valt att endast använda oss av ekologisk bomull eftersom den odlas utan att använda syntetiska bekämpnings- eller gödningsmedel.  
 
Redan 1987 introducerades de första plaggen i ekologisk bomull i vårt sortiment.

Information om fiberinnehåll hittar du i plaggets tvättråd. 

GOTS Organic

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en världsledande standard och certifiering av textilier i naturmaterial. För att en produkt ska bli certifierad och märkas med GOTS-symbolen krävs det att den är tillverkad av ekologiskt odlad bomull och att den sedan, genom hela tillverkningskedjan, hanterats av fabriker som är certifierade enligt GOTS av en oberoende part. 

Information om fiberinnehåll hittar du i plaggets tvättråd. 

GOTS made with organic cotton

För att en produkt ska bli certifierad och märkas med GOTS Made With Organic cotton, krävs att minst 70% av fiberinnehållet är ekologiskt. Det är alltså något lägre än för GOTS Organic, där andelen ekologiskt fiberinnehåll måste vara minst 95 %, men i övrigt gäller samma regler för hela produktionskedjan. 

Information om fiberinnehåll hittar du i plaggets tvättråd. 

Återvunnen polyester

Genom att satsa på återvunnen polyester drar vi ned på användningen av nya fibrer, samtidigt som vi minskar både koldioxidutsläpp och vattenanvändning. Vi sparar på så sätt jordens resurser, då polyester är ett material gjort på råolja vilket är en icke-förnyelsebar källa. Merparten av den återvunna polyestern i våra produkter kommer från återvunna PET-flaskor.   

Information om fiberinnehåll hittar du i plaggets tvättråd.

Återvunnen polyamid

Även här drar vi ned på användningen av nya fibrer vilket minskar både koldioxidutsläpp och vattenanvändning, genom att satsa på återvunnet material. Merparten av den återvunna polyamiden i våra produkter kommer från gamla uttjänta fiskenät.

Information om fiberinnehåll hittar du i plaggets tvättråd. 

Responsible Wool Standard (RWS)

Responsible Wool Standard (RWS) beskriver och certifierar metoder inom ullfiberproduktion för att säkerställa djurens välfärd och gårdarnas markskötsel, och spårar det certifierade materialet från gård till slutprodukt. 

Information om fiberinnehåll hittar du i plaggets tvättråd. 

LENZING™ ECOVERO™ Viskos

LENZING™ ECOVERO™ viskosfiber är tillverkad av trämassa från hållbar skog, där produktionen har mindre påverkan på miljön. Fibern är certifierad med EU Ecolabel, EU:s officiella miljömärkning, som tilldelas produkter med en signifikant lägre påverkan på vår miljö, under livscykeln.

Produktionen av LENZING™ ECOVERO™ viskosfibrer genererar upp till 50 % mindre utsläpp och lägre vattenförbrukning än vid framställning av konventionell viskos. LENZING™ och ECOVERO™ är varumärken som tillhör Lenzing AG.

Information om fiberinnehåll hittar du i plaggets tvättråd. 

TENCEL™ Lyocell

TENCEL™ Lyocell fibrer är tillverkade av trämassa från hållbar skog, och den färdiga fibern är fullt biologiskt nedbrytbar. Framställningen av TENCEL™ Lyocell sker i en sluten process där 99% av vattnet och de ämnen som krävs vid tillverkningen återanvänds, vilket i sin tur resulterar i en mer resurseffektiv tillverkning med låg miljöpåverkan. TENCEL™ är ett varumärke som tillhör Lenzing AG.

Information om fiberinnehåll hittar du i plaggets tvättråd.

RECLAIMED FABRICS

Kläder med denna märkning är gjorda av överblivet material från tidigare kollektioner.  Genom att skapa plagg av befintligt material bidrar vi till att minska avfall och sparar samtidigt på jordens pressade resurser. Det är helt enkelt ett resurseffektivt och mer hållbart sätt att skapa kläder, utan att behöva tumma på våra höga kvalitetskrav.

Information om fiberinnehåll hittar du i plaggets tvättråd. 

Plagg som tål att ärvas

Tre barn i varje plagg, minst

SPELA VIDEOProdukter från videon (5)