Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Inspiration

10 tips för regniga sommardagar

Taggarvattentäta aktiviteter, sommarlov

Läs artikel

Har sommaren tagit en regnpaus? Låt inte dåligt väder hindra sommarlovet! Här är tio vattentäta aktiviteter som du och ditt barn kan göra tillsammans, utan att behöva lämna hemmet! Vi har samlat våra roligaste tips för hela familjen.

1. Ha hemmapicknick

Tvingades ni ställa in den planerade picknicken när regnet började ösa ner? Bred ut filten på vardagsrumsgolvet och njut av alla godsaker där i stället!

Tips: Sätt på passande sommarmusik, häng upp färgglada vimplar och lägg ut kuddar att sitta på för att maxa myset.


2. Gör egen glass

Blanda frukt och bär i en mixer tillsammans med lite vatten och häll i glassformar som ni fryser in. När solen skiner igen är det dags att smaka!


3. Sy kläder till gosedjuren

Har ni något gammalt lakan eller ett urvuxet plagg som ligger och skräpar? Använd dem för att sy nya plagg till nallen eller dockorna. När symaskinen ändå är framme kan ni sy en gympapåse av ett urväxt linne! Se hur man gör här.


4. Spela in en musikvideo

Låt barnen klä ut sig som de vill och spela in en musikvideo till deras favoritlåt. Allt du behöver är en mobil med fungerande kamera – och en app som du kan redigera filmen i efteråt.


5. Ordna en skattjakt

Klä ut er till pirater i sann Pippi på de sju haven-anda, och ge er ut på skattjakt hemma. Rita en karta eller göm lappar med olika ledtrådar och låt barnen leta reda på skatten!


6. Färglägg våra mönster

Är målarböckerna fyllda? Skriv ut våra fina mönster och låt ditt barn färglägga dem med sina favoritfärger. Du hittar dem här.


7. Baka tillsammans

Låt barnen välja vad ni ska göra och sedan hjälps ni åt!


8. Förvandla flyttlådan

Har ni en gammal flyttlåda som ligger och skräpar? Låt barnen måla fönster och dörr på kartongen – och vips har den blivit ett litet hus. Eller varför inte måla däck och dörrar för att förvandla lådan till en bil?


9. Gör ansiktsmålningar

Ansiktsmålning är kul för både stora och små! Använd smink eller köp ansiktsfärger i en leksaksbutik och måla ditt barn och dig själv till spännande djur.


10. Bygg en mysig koja

Släng en filt eller ett täcke över köksbordet eller skrivbordet och ös på med kuddar under. Ta med en ficklampa och en bok och kryp in!

Välj rätt jacka till regniga dagar – här kan du jämföra våra olika modeller!