Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Guide

Därför är PrimaLoft-foder så bra

TaggarPO.P WeatherPRO, PrimaLoft

Läs artikel

Ett superfoder som är tunt och smidigt samtidigt som det värmer bättre än många tjockare varianter. Här är allt du behöver veta om PrimaLoft®!

Alla våra fodrade PO.P WeatherPRO-ytterplagg är vadderade med PrimaLoft® Black insulation ECO, ett tunt och lätt foder som vi har valt för barnens skull. Det ska vara lätt för barnen att röra sig i ytterkläderna, samtidigt som de håller sig minst lika varma som i plagg med tjockare foder. Dessutom är det ett bra val vid dåligt väder.

Tack vare de små, syntetiska fibrerna är materialet vattenresistent, vilket betyder att vätan inte går igenom kläderna om det regnar. Vadderingen fortsätter att isolera och värma även när det blir blött.

Togs fram till den amerikanska armén

Från början togs PrimaLoft-foder fram efter ett krav från den amerikanska armén, som letade efter ett syntetiskt alternativ till gåsdun. I dag är det ett av de bästa alternativen som finns på marknaden, för den som vill hålla värmen utan att använda dun. Mats Jengard på PrimaLoft® förklarar hur fodret fungerar:

Hur kan PrimaLoft kännas tunnare, men värma bättre än många tjockare foder?

– Vi jobbar med microdenierfibrer som skapar många små luftfickor i paddingen vilket ger bra värme i förhållande till vikt och tjocklek.

Hur fungerar det i jämförelse med dun?

– Eftersom polyester är tyngre än dun får man inte en lika puffig look och känsla i plaggen, men det blir mer lättskötta och praktiska kläder som lämpar sig bättre för hårt användande. Barns ytterplagg behöver dessutom vara snabbtorkande, något som dun oftast inte klarar av.

Vad är PrimaLoft® Black insulation ECO tillverkat av?

– Det består av 100 % polyester där 80 % av materialet kommer från återvunna PET-flaskor.

I ett ytterplagg från Polarn O. Pyret återanvänds omkring 7 stycken 0,5-litersflaskor.