Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Guide

Ull – naturens eget supermaterial!

TaggarUll, Naturmaterial, Lager 1

Läs artikel

Även om det är många minusgrader ute så blir barn lätt svettiga om de är ute och leker och är aktiva. Fukt som stannar in mot barnets kropp blir till kyla, därför är det viktigt att fukten transporteras bort från kroppen. Samtidigt som man såklart vill att kläderna ska värma barnet under årets kalla månader.

Då behöver man klä med material som håller varmt och torrt. Därför rekommenderar vi ullunderställ. Ull är naturens egna supermaterial då det andas och har förmåga att värma riktigt bra, även om det blir blött. Ull är dessutom extra bra för nyfödda och små barn då de inte har hunnit utveckla samma värmereglering som äldre barn och vuxna har.

Många tror att ull kliar och är obekvämt, men våra ullunderställ är tillverkade i mjuk merinoull och kliar inte alls. Inte nog med det, ull är dessutom naturligt självrengörande! Därför behöver ullplagg inte tvättas lika ofta som andra plagg utan ofta räcker det att vädra dem.

Ull som lager 1 och 2

Vi har ull både som lager 1 längst in mot kroppen och som lager 2, mellanlagret, i tjockare ullfrotté, vilket ger ännu mer värme än vanlig ull.

 

Ull eller polyester?

Ull är ett naturmaterial som har de egenskaper som lager på lager-principen kräver. Och även om ullen råkar bli fuktig så håller den fortfarande kroppen varm. Polyester är en syntetiskt framställd fiber och ett billigare alternativ till ull. Polyester saknar förmåga att värma när det blir blött, men däremot transporterar det fukt.

Ull för alla

Nu kan äntligen även vuxna klä sig i våra sköna och smarta ullplagg! Håll kroppstemperaturen i schack i våra tunna ullunderställ, perfekta att ha som lager 1. Eller håll värmen i våra tjocka set i mjuk ullfrotté som funkar utmärkt som lager 2 under ytterkläderna, eller som mjuka vardagskläder att mysa runt i hemma.

Mer om Polarn O. Pyrets ull

Den är alltid mulesingfri

Vi vill att alla djur ska behandlas väl och vi ser inte att något djur ska behöva lida för att vi ska göra våra kläder. Därför tar vi helt avstånd från mulesing och vi väljer i första hand att köpa ull från länder där mulesing inte förekommer. När vi köper merinoull från Australien kräver vi alltid ett certifikat på att mulesing inte använts för att få fram ullen. Ull från angorakaninen använder vi inte över huvud taget.

 

Superwash

Våra plagg i merinoull Superwash-behandlas. Superwash är en varumärkesskyddad process som gör att ullen går att tvätta i tvättmaskin utan att filta sig. Denna behandling kan gå till på olika sätt, vi använder en behandling där ullfibrerna passerar igenom ett syrabad där epidermisfjällen försvinner (vilka annars skulle göra att ullen filtade sig i tvättmaskinen).