Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Guide

Vantguide

TaggarVantar, storleksguide, vanliga frågor

Läs artikel

Alla vantar har sin funktion. Här hittar du allt du behöver veta inför valet av vantar till just ditt barn!

Vilken storlek passar bäst?

Vi skriver ut både storlek och ålder i alla våra vantar. Åldern som anges är en fingervisning på att den storleken brukar passa för just den åldern, men barn växer olika snabbt och det är alltid bäst att testa innan man köper.

Tänk på att vintervantar inte ska vara allt för tighta om de ska ge extra värme. Om fingertopparna trycker mot vanten kommer de bli kalla. Om vantarna däremot är för stora kommer de vara svåra att leka i.

 

Ålder

Storlek

0 - 6 mån0
6 - 12 mån1
1 - 2 år2
2 - 4 år3
4 - 6 år4
6 - 9 år5
9 - 12 år6

Vantar

Våra enkla finger- och tumvantar som passar bra i mildare väder. Tumvantar passar ofta till de yngsta barnen då deras fingrar är så små. Fingervantar brukar passa de lite äldre barnen bättre då de ofta vill vara helt obehindrade och deras fingrar är lättare att trä på.

Magiska vantar

Stickade finger- och tumvantar som passar bra i mildare väder. Vantarna töjer sig efter barnets hand, därför sitter de så bra. Vi har också magiska vantar med extra grepp på handflatorna.

Ullvantar

Vantar som värmer mer än vanliga vantar, även om de råkat bli blöta. Passar när det börjat bli lite kallare. Finns med och utan tumme och i fingervariant.

Skalvantar och -handskar

Vatten- och vindtäta tumvantar/handskar i slitstarkt material med greppvänlig yta på handflatorna och fingrarna. Vattenpelare är 10 000 mm.

Regnvantar

Vind- och vattentäta vantar vars vattenpelare är 10 000 mm. Regnvantarna är bra när det är väldigt blött ute, och passar bra med en magisk ullvante under för extra värme. Rengörs dessutom lätt genom att enkelt sköljas av.

Vadderade vantar och -handskar

Vi har flera modeller som är vadderade för årets kallaste dagar. De kommer med olika funktioner så de passar för olika barn och aktiviteter. Många passar också bra som ytterlager med tunna ullvantar under, en kombination som ger extra värme när det behövs. Alla modeller har vattenpelare 10 000 mm och extra handgrepp som hjälper till då vanten/handsken är lite tjockare.

Fleecevantar och -handskar

Vantar och handskar i fleece är både varma och smidiga och passar bra när det är lite kallare. Vi har några olika varianter för olika barn och aktiviteter.

Finger- eller tumvantar

Alla barn är olika, men ofta är det lättare med tumvantar till de yngre barnen då deras fingrar är så små och svåra att klä på. De lite äldre vill ofta kunna använda händerna mer obehindrat och då passar istället fingervantar bra.

Vilken modell när?

Du kan tänka att valet av vantar går i tre olika faser:

Ljummet: vantar, magiska vantar.
Kallare: skalvantar, fleecevantar, ullvantar.
Kallast: vadderade vantar/handskar, alt. tunna ullvantar som lager 1 med vadderade vantar över.

Till nyfödda och små barn som är svåra att klä på passar vadderade tumvantar och en varm filt eller åkpåse över.


Korta eller långa?

Vi har några långa modeller som man trär över jackan och overallen. De är väldigt populära hos barn i förskoleåldern (och deras föräldrar) då de sitter bra på och hjälper att hålla barnet torrt. Korta vantar passar bra till barn i alla åldrar och sitter bra under jackärmen. De är också lättare att hantera för barn som kan klä sig själva.