Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Inspiration

Sommarlekar för stora och små

TaggarSommarlekar, för hela familjen

Läs artikel

Ingen sommar utan lekar! Här har vi samlat fem enkla varianter som passar både barn och vuxna! På med midsommarkransen och se hur dessa roliga lekar engagera både stora som små.

1. Bakvänd kurragömma

Ni behöver: Ingenting!
Gör så här: Precis tvärtemot vanlig kurragömma så ska bara en gömma sig medan alla andra räknar. Den som sedan hittar personen gömmer sig på samma ställe. Fortsätt tills det bara är en kvar som kommer att hitta alla!

 

2. Hoppa säck

Ni behöver: Minst två säckar av något slag, samt en startpunkt och ett mål.
Gör så här: Starta samtidigt och hoppa hela vägen in i mål!

 

3. Samla saker på tid

Ni behöver: Papper med instruktioner (ett papper till varje lag) och en domare.
Gör så här: Alla lag tilldelas varsitt bo. Se till att det finns minst en läskunnig i varje lag. Lagen får varsitt papper med instruktioner om olika föremål som ska samlas in. Det kan till exempel vara ”Något rött” eller ”En leksak”. På X antal minuter ska laget samla ihop så många av föremålen som möjligt. När tiden är ute får domaren kolla igenom alla prylar och avgöra vilket lag som har flest rätt.

 

4. Pricka rätt

Ni behöver: Små prylar att kasta (till exempel bollar eller skor), samt hinkar i olika storlekar.
Gör så här: Rada upp hinkarna och kasta prylarna i dem från ett lagom avstånd. Ju mindre hink desto fler poäng per träff.

 

5. Vissla med kex i munnen

Ni behöver: Ett paket torra kex.
Gör så här: Ät 3–4 kex och försök att vissla. Den som kan vissla först vinner. OBS, tänk på eventuella allergier när ni har tävlingar som involverar mat.