Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
DESIGNSAMARBETE

Stig L. Collection

Upptäck den andra delen av vårt designsamarbete med Stig Lindberg – en av våra mest omtyckta svenska formgivare, vars verk finns på både middagsbord, slott och i sagoböcker. Och nu även på våra kläder.

Läs mer
Filtrera
28 artiklar
Sortera
Visar 28 av 28 artiklar

Stig Lindberg

Stig Lindberg är en av våra mest omtyckta svenska formgivare, vars verk finns på både middagsbord, slott och i sagoböcker. Och nu även på våra kläder.

Stig L. collection

Andra delen av ett unikt samarbete

I höstas lanserade vi den första delen av vårt unika designsamarbete med Stig Lindberg, och nu har vi äntligen släppt samarbetets andra del. I denna kollektion återser vi Lindbergs klassiska mönster Berså (denna gång i en härligt blå nyans). Vi får också se mönstret Pall, en riktig äppelfest, och hans lekfulla illustrationer från Lennart Hellsings bok Krakel Spektakel köper en klubba.

Här kan du se hela kollektionen som är tillverkad i mjuk, ekologisk bomull för både stora och små. Polarn O. Pyrets samarbete med Stig Lindberg har resulterat i inte bara en utan två kollektioner som förenar tidlös design med modern känsla. De båda mönsterklassikerna Berså och Pall, och illustrationerna ur Krakel Spektakel ger kläderna en unik karaktär som kommer att sticka ut i garderoben.


Berså, Pall och Krakel Spektakel: Tidlösa mönster för en ny generation

Stig Lindberg är känd för sina tidlösa mönster som har präglat svensk designhistoria. Våra två sammarbetskollektioner är inga undantag. De hyllar Lindbergs förmåga att blanda färg och form, och vi är väldigt glada och stolta över att hans mönster Berså och Pall, samt illustrationer ur Krakel Spektakel köper en klubba nu pryder våra kläder.


Berså och Pall: Naturens skönhet i barnens garderober

Berså-mönstret är en hyllning till naturen och dess skönhet. Med sina karakteristiska löv ger det en känsla av att vara ute i skogen, oavsett var du är. I Polarn O. Pyrets första samarbeteskollektion sågs Berså-mönstret i grönt på allt från tröjor och klänningar, till bodys och nattplagg. I samarbetets andra del ser vi i stället Berså i en härligt blå nyans, och Lindbergs omtyckta mönster Pall som gör kläd-debut. En riktigt färgglad äppelfest i grönt och rosa. Dessa två mönsterskatter pryder mjuka nattplagg i ekologisk bomull för både barn och vuxna.


Krakel Spektakel: Fyll garderoben med godsaker

I kollektionen ser vi även en hyllning till barnen, deras fantasi och kärlek till godsaker. Det är nämligen Stig Lindbergs illustrationer i Lennart Hellsings bok Krakel Spektakel köper en klubba som pryder sköna vardagsplagg. Med sin lekfullhet och känsla för detaljer har Lindberg skapat en sagovärld full av godsaker, som nu bara väntar på att få flytta in i barnens garderober. Upptäck mjuka vardagshjältar och snurrvänliga klassiker.


Kvalitet och hållbarhet

Polarn O. Pyret erbjuder högkvalitativa plagg som är designade för att hålla. Det gäller alla våra kollektioner. Materialen är ekologiska, certifierade och noggrant utvalda för att vara skonsamma mot barnens hud samtidigt som de tål vardagens påfrestningar. Vi kallar det design som håller.