Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Guide

Skalplaggen som kan växa – och minska igen!

TaggarPO.P Flexisize, Förlängningsbart, Ytterkläder

Läs artikel

Har du också ett barn som växer så det knakar? Lugn, våra plagg PO.P Flexisize går att förlänga upp till 1,5 storlek, vilket gör att plaggen kan användas längre och du slipper tänka på urvuxna kläder för ett tag. När det är dags för ett mindre barn att ärva justerar du bara tillbaka igen. Bra va!

Det här är PO.P Flexisize

PO.P Flexisize består av en skaljacka och skalbyxa som kan förlängas upp till 1,5 storlek för att sedan justeras tillbaka till ursprungsstorlek igen. Plaggen justeras enkelt med hjälp av knapphålsresår som vi vanligtvis använder i våra byxor och leggings.

Till PO.P Flexisize

 

Röd markering

Plaggets ursprungsläge är markerat mellan de två röda sömmarna på knapphålsresåren. När knappen fästs mellan markeringarna blir plagget den storlek som är angiven på storleksetiketten.

Två justeringar i varje ärm och byxben

Jackan och byxan har två justeringar i varje ärm och byxben, detta för att plaggen ska få en så bra passform som möjligt.

 

Flera smarta funktioner

  • Justeringarna döljs i en liten ficka på insidan av ärmar och ben för att undvika risken att barnet fastnar när plagget tas av och på.
  • Plagget har flera justeringslägen vilket gör att plagget kan växa i takt med barnet. På så sätt undviker man att barnet använder ett plagg som är för stort eller att plagget slits i onödan.
  • Plaggen är märkta med PO.P WeatherPRO®. Märkningen är en garanti för att kläderna uppfyller våra höga krav när det kommer till ett funktionsytterplagg.
     

Vilken storlek?

Storleken som är angiven i plagget är plaggets minsta storlek. Om ditt barn är 104 cm långt ska du köpa storlek 104. Sedan kan plagget växa upp till 1,5 storlek utifrån den angivna storleken. Ett plagg som exempelvis är storlek 104 kan växa till att bli 113 cm i storlek.

 

Tänk på!

Plagget levereras i sitt längsta läge, helt ojusterad.

Med PO.P Flexisize hoppas vi förlänga användningstiden och på så sätt underlätta din vardag!

PO.P Flexisize

Spela videoProdukter från videon (2)

Möt vår designer Susan Pang!

Susan är en av våra duktiga designers på Polarn O. Pyret. Tillsammans med sitt designteam har hon utvecklat vår senaste nyhet: PO.P Flexisize!

 

Berätta om din roll på Polarn O. Pyret!

– Jag är designer och produktutvecklare av funktionella plagg, vilket innefattar ytterplagg, accessoarer samt underställ och badplagg. En stor del av mitt arbete går ut på att ha koll på vad som händer färg- och stilmässigt men även hålla mig uppdaterad kring de senaste teknologierna.

 

Hur föddes idén till PO.P Flexisize?

– Ytterkläder som växer med barnet har funnits länge på marknaden men dessa lösningar har inte haft den bästa passformen eller varit krångliga att återställa inför nästa barn – vilket är ett måste för oss eftersom vi vill att våra plagg ska ärvas och bäras av tre barn. Kravet för vår lösning blev därför att plaggen ska gå att återställa till ursprungsstorlek för att kunna användas på nytt av nästa barn. Utifrån dessa förutsättningar började jag skissa. Resultatet blev PO.P Flexisize.

 

Vad inspirerar dig i ditt dagliga arbete?

– Ett aktivt uteliv och att vistas i miljöer med många barn. Där ser man hur de rör sig och sliter på plaggen, vilket alltid ger mig mycket inspiration. Att själv ha fått barn är det bästa verktyget i arbetet!

Vad är den svåraste utmaningen med att designa ytterkläder till barn?

– Vi ställer höga krav på kvalitet och barnsäkerhet. Att skapa en funktionell och användarvänlig design som samtidigt möter våra höga krav är svårt. Det är den svåraste utmaningen skulle jag säga och det är något vi aldrig tummar på! Våra plagg är säkra för barn att använda.