Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Guide

Så klär du din bebis från vinter till vår

TaggarTips, Klä din bebis, Vinter & vår, Varmt & kallt

Läs artikel

En av de vanligaste frågorna vi får handlar om hur man ska klä sin bebis i perioden mellan vinter och vår, när vädret snabbt kan skifta mellan varmt och kallt. Alla barn är olika och exakt vad som passar just din bebis kan vi inte säga, men här kommer våra bästa tips!

Klä med lager på lager

Eftersom nyfödda inte svettas som äldre barn och vuxna gör, behövs inte kläder som transporterar fukt. Viktigast är i stället att de är varma och sköna. Klä med lager så är ni förberedda på alla väder!

Klädseln vi föreslår:

1:a lagret:

Ett tvådelat set eller en overall av mjukt material. Vi rekommenderar bomull vid mildare väder och ull när det är kallt. Ett bra alternativ är vår ulloverall som är tunn men varm.

2:a lagret:

Ett till värmande lager om det är kallt. Vi rekommenderar fleece (inte vindfleece), ull eller ett tjockt stickat lager. En fleecefavorit är vår gosiga fleecejacka med borstad insida.

3:e lagret:

Yttersta lagret ska skydda mot alla väder. Här rekommenderar vi vår vindfleeceoverall med övervikbara ärm- och benslut.

Mössa:

En hjälmmössa som täcker öronen, gärna en vindtät variant.

Filt/åkpåse:

Lätt att öppna och stänga/lägga på och ta av. Varför inte ha flera filtar?

Vad ska bytas ut först?

Vantarna och mössan är de produkter i vinterklädseln som du kan börja med att byta ut mot tunnare varianter. Byt ut en tjock mössa mot en i bomull. Om din bebis bär overall med nedvikbara ärm- och benslut så kan de ersätta vantar och tossor. När det fortfarande är så kallt att det behövs ett ytterlager (lager 3) så kan du reglera bebisens temperatur med hjälp av mellanlagret. Ta av, öppna upp eller lägg till ytterligare ett lager. När det blivit varmare kan du ta bort ytterlagret, men behålla mellanlagret.


Kom ihåg att tvätta rätt så håller kläderna längre!

Tvätta hållbart

 

Hur vet man att bebisen inte fryser eller svettas?

Känn bak i nacken på bebisen! Är den svettig är det för varmt. Är nacken i stället kall är det dags för fler lager. Om bebisen gråter eller visar missnöje på annat sätt så kan det också vara en hint om att barnets klädsel behöver justeras.


Kom ihåg att se våra tips som allmänna rekommendationer. Allt kanske inte passar din bebis – du känner ditt barn bäst!

Så ska kläderna sitta

I vår storleksguide svarar vi på vanliga storleksfrågor när det kommer till både de allra minsta och äldre barn.

Till storleksguide