Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Guide

Så klär du din bebis på vintern

TaggarBaby, Vinter, kyla

Läs artikel

När bebisar är alldeles nyfödda tror man lätt att de behöver massor av kläder för att inte frysa, men försök att inte klä din bebis för varmt. Känn bak i nacken på bebisen för att avgöra temperaturen. Är nacken svettig är det dags att ta av något plagg. Är den istället kall så är det dags för fler kläder. Händer och fötter är ofta lite kallare än resten av kroppen, men ska såklart inte vara för kalla.

Det här förslår vi för en vanlig vinterdag

  • Lager 1 – kläderna närmast kroppen som håller kroppen torr. En body och tights/långkalsonger av varm ull, som absorberar och släpper ut fukt.

  • Lager 2 – kläderna som håller kroppen varm. Byxor och tröja eller en sparkdräkt i fleece eller ull.

  • Lager 3 – kläderna som skyddar mot väder och vind. En varm vinteroverall i vindtätt material, som skyddar barnet mot både vind och fukt.

  • Mössa – en hjälmmössa i ull räcker om bebisen har en tjock overall som sluter om huvudet eller ligger i åkpåse.

  • Vantar – om händerna redan skyddas av overallens nedvikbara ärmar eller ligger i åkpåse så behövs inte vantar. Men här får du känna efter, är det riktigt kallt kan vantar ändå behövas.

  • Tossor/strumpor – ett par ullstrumpor, fleecetofflor eller tossor i yttermaterial.

När är det för kallt ute?

Små bebisar har svårare att reglera sin kroppstemperatur än vad vi vuxna har, så tänk på att inte ta ut din bebis i väldig kyla. Här finns det finns inga exakta anvisningar utan du får avgöra vad som känns bäst för dig och din bebis.

Tänk också på luftfuktighet och vind när du avgör då det känns mycket kallare om det också blåser ute på vintern. Och hög luftfuktighet kan också kyla barnet.

 
VÅR MJUKASTE

ULL

SÅ SMART MED

LAGER PÅ LAGER

NYTT FÖR

BABY

Tänk på!

Luftfuktighet och vind kan göra att det känns kallare än vad termometern visar. Och vissa barn är varmare än andra. Därför behöver du testa dig fram till den klädsel som passar just ditt barn bäst.