Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Inspiration

Teamet testar våra ullplagg för vuxna

TaggarUllkläder, vuxen, test, lager på lager

Läs artikel

Ibland hamnar vårt kreativa team i ganska så äventyrliga situationer när de är ute på uppdrag. Att åka upp till de allra nordligaste delarna av Sverige var en sådan gång, och naturligtvis behövde de vara lika välklädda som barnen de skulle fotografera. Så, de bestämde sig för att passa på att testa våra nya ullplagg för vuxna. Låt oss kolla hur det gick – klarade ullen testet? Och blev det några bilder?

Uppdraget

Teamet skulle upp till Kiruna för att fota vår varmaste kollektion hittills – PO.P ON ADVENTURE – en serie plagg för de allra kallaste vinteräventyren. Resan upp gick under vårvintern och eftersom dagarna under fotografering kan bli långa, och de dessutom skulle vara utomhus, behövde teamet klä sig ordentligt. Tur då att vi precis fått in våra första ullplagg för vuxna och att de räckte laget runt!

”När vi fotar våra kollektioner vill vi göra det på riktigt. Är kläderna designade för vinteräventyr, ja, då är det utomhus i snö som de ska fotas. Och ja, då gäller det att alla i teamet klär sig därefter...” /Ami 

När vi fotar våra kollektioner vill vi göra det på riktigt.

Ami

Den magiska ullen

Just ull är ett riktigt supermaterial. Den är mjuk och skön mot kroppen, andas bra, hjälper till att reglera kroppstemperaturen och transporterar effektivt bort fukt från kroppen. På så sätt värmer ullen även när den blir fuktig, och gör att den passar perfekt att ha närmast kroppen under både lugna och aktiva dagar. Dessutom är den antibakteriell, så du behöver inte tvätta den lika ofta.

“Jag har alltid varit avundsjuk på mina barns sköna ullunderställ och nu när jag själv har burit ett under flera dagar får jag konstatera att jag hade rätt – det är verkligen skillnad på att ha ullplagg som lager 1 och 2 i stället för bomull eller polyester.” /Karin

... det är verkligen skillnad på att ha ullplagg som lager 1 och 2 i stället för bomull eller polyester.

Karin

Våra ullplagg för vuxna

Vår kollektion med ullkläder för vuxna består av tunna plagg, byxa och tröja, som fungerar perfekt som lager 1 – det mjuka och sköna lagret närmast kroppen, samt hoodie och byxa i tjock ullfrotté som värmer gott som lager 2 under det skyddande ytterlagret. 

Vi bestämde oss för att börja tillverka våra mjuka ullkläder även för vuxna då efterfrågan var stor. Och det är väl klart att vuxna ha samma möjlighet att klä sig smart och bekvämt i kylan – lek och äventyr blir ju så mycket roligare om man är rätt klädd! 

Teamet tycker till 

Nog om detaljerna, nu åter till teamet och uppdraget i Kiruna. Vad tyckte de? Klarade ullplaggen testet? Och vad var det allra bästa med äventyret i norr?    
 
Låt oss först kolla med Karin. Hon är en av våra grafiska formgivare som dessutom är med och fotar material till behind the scenes och filmklipp: 

Ull är verkligen fantastiskt!

Karin

“Ull är verkligen fantastiskt! Vi var utomhus från tidig morgon till sen eftermiddag i växlande väder – både i rejält regn och strålande sol. Vi hade varma ytterkläder, vilket behövdes under de långa scooterturerna. Men de stunder då solen tittade fram samtidigt som vi lekte i snön med barnen, blev vi ibland lite för varma. Då var det skönt att inte känna sig fuktig närmast kroppen.“
 
So far, so good. Vad tyckte då Ami, vår Art Director? 
 
“Jag fryser lätt och hade därför på mig både den tunna lager 1-ullen samt den tjockare ullfrottén som lager 2. Underbart skönt och smart, tänkte jag! Jag visste ju att jag skulle behöva klara både kalla scooterfärder, fullt ös och lek med barnen, stillastående väntan och stunder iklädd enbart ullplaggen inne i vårt tält. Måste säga att jag kände mig mycket nöjd med mitt val.”
 
Hurra! De klarade alltså testet – både teamet och ullen. Här kan du se mer exakt vad de hade på sig.

Vindfleece för vuxna – & i vinterversion

Jovisst är det även vår bästsäljare – vindfleecen – som skymtar förbi. En mångsidig flersäsongsjacka som är både vindtät och vattenavvisande. Smart och smidig att dra på sig som skyddande lager 3 i växlande vår- och höstväder, eller en kall sommardag. Även det en favorit bland barnen som många vuxna efterfrågade.

I kollektionen PO.P ON ADVENTURE hittar du en hybridjacka i samma modell som vindfleecen men med pilefoder på bröst och rygg för extra värme – perfekt jacka att ha som lager 2 under riktigt kalla och långa dagar utomhus, eller lager 3 under de varmare säsongerna. Ganska schysst va?