Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Guide

Guide inför förskolestart

TaggarFörskolestart, Packlista

Läs artikel

Dags att börja förskolan? Här hittar du två smidiga checklistor med allt som ditt barn kan tänkas behöva. Dessutom bjuder vi på flera praktiska tips. Äntligen förskolestart!

Kläder till utelekar

Vår checklista för ytterkläder rymmer praktiska lager och accessoarerna som hör till, för utomhuslekar i ur och skur. Skalklädernas främsta uppgift är att skydda mot tuffa väderförhållanden, så de håller ditt barn torrt och varmt i alla väder – och redo för alla förskoleaktiviteter. Våra skalplagg märkta PO.P WeatherPRO är tillverkade i ett vattentätt material med minst 12 000 mm vattenpelare vilket innebär att de klarar regn och rusk med bravur.

Läs mer om PO.P WeatherPRO

Kom ihåg!

När vinterkylan slår till byter ni lätt ut skalplaggen mot fodrade vinterplagg och polyesterunderställ till ull. Och du kan känna dig trygg med att våra kläder håller för alla väder och för många, många säsonger. Hur ska kläderna sitta?

Se vår storleksguide

Kläder till lådan

Klädlådan på förskolan är en livräddare för vissa, medan den står och dammar för andra. Därför har vi nedan samlat några tips på bra kläder som täcker de flesta behov. Kom ihåg att tvätta rätt för att öka plaggens livslängd och för att minska dess klimatpåverkan.

Se vår tvättguide


Mjukt att ha under:

Kläder som både är sköna att leka i och att ha under ytterplagg gillas alltid. Sådana gör det också lättare för barnet att röra sig obehindrat ute. Byxor och tröjor i lekvänlig och tålig trikå är favoriten här.

Strumpor med halkskydd:

Bäst att vara säker, vi vet alla hur hala de där golven kan vara. Och du behöver inte oroa dig över att halkskydden kyler fötterna, det är bara en gammal skröna!


OBS! För att ytterplaggens vattenavvisning ska återaktiveras behöver de värmebehandlas efter tvätt. Läs mer här!

Checklista ytterkläder

- Skaljacka
- Vindfleece
- Skalbyxa
- Skalhandskar
- Fingervantar
- Vanthållare
- Mössa
- Underställ
- Ullstrumpor

Packlista till lådan

- 2 långärmade tröjor
- 1 tjockare tröja
- 2 t-shirtar
- 2 trikåtights
- 1-2 sweatshirtbyxor
- 3 par trosor/kalsonger
- 3 par strumpor med halkskydd

Köp allt på listan

Glöm inte att märka plaggen med ditt barns namn!