Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Guide inför förskolestart

Här har vi filtrerat ned över 40 års erfarenhet till två smidiga packlistor och flera praktiska tips som gör familjen förberedd inför förskolestarten! Äntligen börjar skolan!

Kläder till utelekar

Vår packlista för ytterkläder rymmer praktiska lager och accessoarerna som hör till, för utomhuslekar i ur och skur. Skalklädernas främsta uppgift är att skydda mot tuffa väderförhållanden, så de håller ditt barn torrt och varmt i alla väder – och redo för alla förskoleaktiviteter. Våra skalplagg märkta PO.P WeatherPRO är tillverkade i ett vattentätt material med minst 12 000 mm vattenpelare vilket innebär att de klarar regn och rusk med bravur. Läs mer om våra PO.P WeatherPRO plagg här. 

Kom ihåg: när vinterkylan slår till byter ni lätt ut skalplaggen mot fodrade vinterplagg och polyesterunderställ till ull! Och du kan känna dig trygg med att våra kläder håller för alla väder och för många, många säsonger. Hur ska kläderna sitta? Se vår storleksguide här!

Kläder till lådan

Klädlådan på förskolan är en livräddare för vissa och står och dammar för andra. Därför har vi samlat några tips på bra kläder som täcker de flesta behov. Tvätta rätt för att öka plaggens livslängd och för att minska dess klimatpåverkan. Se vår tvättguide!


Mjukt att ha under: Mjuka plagg som är sköna att både leka i och ha under ytterplagg gillas alltid. De gör det också lättare för barnet att röra sig obehindrat ute. Byxor och tröjor i lekvänlig och tålig trikå är favoriten här.

Strumpor med halkskydd: Bäst att vara säker, vi vet alla hur hala de där golven kan vara. Och du behöver inte oroa dig över att halkskydden kyler fötterna, det är bara en gammal skröna!

Mockasiner: Mjuka favoriter som hjälper mot både hala och kalla golv.

OBS! För att ytterplaggens vattenavvisning ska återaktiveras behöver de värmebehandlas efter tvätt. Läs mer här! 

Packlista ytterkläder

- Skaljacka
- Vindfleece
- Skalbyxa
- Galonkläder
- Skalhandskar
- Fingervantar
- Vanthållare
- Mössa
- Underställ
- Ullstrumpor
- Gummistövlar

Köp packlistan här. 

Packlista till lådan

- 2 långärmade tröjor
- 1 tjockare tröja
- 2 t-shirtar
- 2 trikåtights
- 1-2 sweatshirtbyxor
- 3 par trosor/kalsonger
- 3 par strumpor med halkskydd
- 1 par mockasiner